Svenska producenter och gårdsförsäljning

Här kommer du att hitta lite länkar till gårdsbutiker och odlingar runt om i Sverige.

http://www.matochsmak.se/

matochsmak så kan du hitta information om frukt och grönt och samt massa tips. Du hittar också information om olika gårdar runt om i Sverige, bland annat så står här om Nöbble går som pressar rapsoljan från grunden. Det finns också en Webbutik med ekologiska svenska produkter. Här finner du också länkar runt till olika gårdsbutiker i Sverige.

http://www.annedalsgard.se

Annedalsgården mellan Malmö och Trelleborg finner du den lilla gårdsbutiken. Här plockas bär, grönsaker och bär från egna odlingar och blir sedan grunden i delikatesser som chutney, sylt och Pickles. De är också återförsäljare åt Bidrottningen i Vellinge samt till hudvårdsprodukter med rapsolja som bas från Gunnarhögs Gård. Här kan du också hitta italienska delikatesser.

http://www.gardsbutiker-skane.se/index.php

På denna sida samlas de skånska gårdsbutikerna och du kan lätt göra en sökning genom att trycka på ett livsmedel och då få uppradat vad som finns tillgängligt. Kategorierna är uppdelade i Kött/chark, frukt, bär och grönsaker, övriga livsmedel samt övriga produkter. Genom att klicka på huvudkategorin som du är intresserad av så kommer du till underkategorier där du kan klicka dig vidare och se vart den närmaste gården och återförsäljaren finns.

http://www.appelfabriken.se/Gardsbutiken.html

Färingsö så finner du den lilla gårdsbutiken Färingsö. I denna butik så tillverkas allt på plats. Katharina som äger Äppelfakriken har fått tio guldmedaljer i SM i mathantverk och är rankad som nordens mest skickligaste marmeladkokerskor. Tillagningen sker i trekiloskok över öppen eld, allt för att bevara bäret eller fruktens smak och färg. På Äppelfabriken så kan du också köpa chutney, moser, muster, geleer, saft och mycket annat smått och gott. De odlar sina bär och frukter själva eller plockar dem runt Färingsö. Det säljs inte bara ätbart i butiken utan du kan också hitta keramik, hantverk, koppar, krukor och karaffer.

http://hornudden.net/

I denna gårdsbutik så säljs mest ekologiska produkter som kompletteras med lokalt producerade varor. De är också återförsäljare åt Urtekram och Kung Markatta. I butiken så kan du köpa kryddväxter, tomatplantor, basilikaplantor och andra blomplantor. I tv-serien Sveriges skönaste gårdar så vann de finalen med sin hemmagjorda rökta chilisås. Här finns också spannmålsprodukter från Warbo kvarn och pressad rapsolja från Norra Stene Skafferi.

Men Hornudden är inte bara en gårdsbutik utan här finns också stugor att hyra. De har också en restaurang med smakfulla rätter som Brässerad märgpipa med senap och sommargrönsaker. Eller vad sägs om en Hornuddenkorv med potatisstomp och rökt chilisås, Inkokt lax med nakenhavre och färska grönsaker och Grillad hornuddensallat med betor och tomater. Allt är kravmärkt eller ekomärkt vilket verkligen gör menyn fräsch och unik. På restaurangen så är det uppträdanden på helgerna, vill du inte äta middag så kan du stanna på en fika i deras mysiga kafé. Hornudden anordnar också vinprovningar, kurser och bröllop. Allt i miljötänkets tecken. Eko och krav är vår framtid.